Tájékoztatás ételeinkben és italainkban fellelhető allergénekről

  • Allergének felhasználása konyhánkban.
    Felhívjuk kedves Vendégeink figyelmét, hogy rendelésnél vegyék figyelembe azt, hogy a lent felsorolt allergéneket tartalmazó alapanyagok konyhánkban felhasználásra kerülnek, ezáltal az elkészült ételek nyomokban tartalmazhatják a fent felsorolt allergéneket. Teljes allergén mentességet nem áll módunkban biztosítani, fokozott allergiás reakcióra hajlamos vendégeinket kérjük, hogy ezt vegyék figyelembe. Megértésüket köszönjük.
  • Csillagfürt
    Csillagfürt és abból készült termékek.
  • Diófélék
    Diófélék, azaz mandula , mogyoró , dió , kesudió , pekándió [Carya illinoiesis , brazil dió pisztácia , makadámia és queenslandi dió és azokból készült termékek, kivéve a diófélék, amelyből készült párlatot vagy mezőgazdasági eredetű etilalkoholt szeszes italok vagy egyéb alkoholtartalmú italok készítéséhez használják.
  • Földimogyoró
    Földimogyoró és abból készült termékek.
  • Glutén
    Glutént tartalmazó gabona (búza, rozs, árpa, zab, tönköly, kamut-búza vagy ezek hibrid változatai) és azokból készült termékek, kivéve a búzából készült glükózszirup, beleértve a dextrózt is, búzából készült maltodextrin, árpából készült glükózszirup, gabonafélék, amelyből készült párlatot vagy mezőgazdasági eredetű etilalkoholt szeszes italok vagy egyéb alkoholtartalmú italok készítéséhez használják.
  • Halak
    Halak és azokból készült termékek, kivéve a vitaminok vagy karotinoidok hordozójaként használt halenyv, a sör és a bor derítéséhez használt halenyv és viza-hólyag.
  • Kén-dioxid
    Kén-dioxid (E-220) és SO2-ben kifejezett szulfitok (E-221-228)10 mg/kg, illetve 10 mg/liter koncentrációt meghaladó mennyiségben.
  • Mustár
    Mustár és abból készült termékek.
  • Puhatestűek
    Puhatestűek és abból készült termékek.
  • Rákfélék
    Rákfélék és azokból készült termékek
  • Szezámmag
    Szezámmag és abból készült termékek.
  • Szójabab
    Szójabab és abból készült termékek, kivéve a finomított szójabab olaj és zsír, szójababból származó természetes vegyes tokoferolok (E 306), természetes D-alfa tokoferol, természetes D-alfa tokoferol-acetát, természetes D-alfa tokoferol szukcinát, a szójabab növényi olajából nyert fitoszterolok és fitoszterol észterek, a szójabab növényi olajából nyert szterolokból előállított fitosztanol- észter.
  • Tej
    Tej és abból készült termékek (beleértve a laktózt is), kivéve a tejsavó, amelyből készült párlatot vagy mezőgazdasági eredetű etilalkoholt szeszes italok vagy egyéb alkoholtartalmú italok készítéséhez használják, laktit.
  • Tojás
    Tojás és abból készült termékek.
  • Zeller
    Zeller és abból készült termékek